Tina Kronberg

25/07/2023

Välkommen till Tinas blogg!

Tina är aktiv på heltid i Återställ Våtmarker sedan starten och arbetar med föredrag, event-aktioner och support för gripna och häktade aktivister. Hon har bland annat synts på fotbollsmatcher och Let's Dance.

När började du engagera dig som klimataktivist?

Jag har alltid velat vara i skog och mark älskar att få gräva ner mina händer i jorden och känna att jag hör ihop med den. I dag lever vi så långt från allt det som är naturligt. Genom att vara klimataktivist vill jag göra fler medvetna om hur skadligt vi lever när det kommer till klimatet. Vi behöver leva i samklang med naturen och för den, inte emot den!


Varför är det viktigt för dig?

Det är så många som har förstört möjligheterna för mänskligheten att leva på ett för klimatet, bra sätt. Vi behöver gå tillbaka till en tillvaro när vi lever tillsammans, inte roffar åt oss eller lever på bekostnad av vår planet.

Vad skulle hända om du inte gjorde det?

Jag har inget annat val, det här måste vi göra. Annars skulle vi antagligen bara fortsätta vår resa mot vår egen undergång.


Vad skulle du vilja säga till dem som vill, men inte vågar göra som du?

Att stötta oss som är klimataktivister på det här sättet är jättebra. Vågar man inte sätta sig på en motorväg gör det ingenting, för det finns det andra som gör, men att stötta oss ekonomiskt – det betyder jättemycket!

Vad betyder det för dig att få ekonomiskt stöd?

Om jag får ekonomiskt stöd innebär det att jag kan fokusera på det viktiga klimatarbetet. Det finns så mycket att göra, det tar aldrig slut! När du stöttar mig, kan jag fortsätta den viktiga kampen för klimatet, och jag gör det för allas skull!